_WIM7293 (2).jpg
 

professionele ervaring

tel. 0476.68.52.12.

Sinds 2000 ben ik advocaat aan de Antwerpse balie. Vanuit een passie voor het strafrecht heb ik mij de afgelopen 21 jaar steeds verder in deze materie gespecialiseerd.

Hierdoor heb ik een ruime ervaring opgebouwd in onder meer strafrecht, financieel/economisch strafrecht en bijzonder strafrecht. In deze materies sta ik cliënten bij voor de correctionele rechtbanken, het Hof van Assisen en het Hof van Cassatie.

Ik verdedig zowel beklaagden als slachtoffers en geloof oprecht dat iedereen recht heeft op een advocaat en op een professionele verdediging. Daarbij sta ik garant voor een persoonlijke, correcte en snelle afhandeling van dossiers en een dienstverlening op maat.

In 2015 trad ik als vennoot toe tot het kantoor Lens&Maes in Antwerpen.

In 2016 fuseerde het kantoor Lens & Maes met Metis Advocaten. Ik werd er vennoot.

Sinds 2019 baat ik een kleinschalig niche-kantoor uit in Antwerpen. Ik werk gespecialiseerd en uitsluitend in de materie van het strafrecht/bijzonder strafrecht ( financieel strafrecht).

Daarnaast heb ik een tweede kantoor in Brasschaat.

Tevens ben ik Raadslid van de Orde van Advocaten te Antwerpen geweest tussen 2015 en 2018, ik ben er o.a. verantwoordelijk geweest voor tuchtzaken.

In 2016-2017 was ik Voorzitter van het Bureau voor Juridische Bijstand. Ik was al betrokken bij de werking van het Bureau sedert 2011 als corrector, en ik ben er tot heden nog steeds werkzaam als sectiehoofd van de sectie 'strafrecht'.

In 2018 werd ik verkozen als lid van de Algemene vergadering van de Orde der Vlaamse Balies.


In 2018 en 2019 was ik lid van de Commissie Strafrecht van de Orde der Vlaamse Balies.

Ik ben sedert 14 januari 2016 geaccrediteerd bij het Hof van Cassatie voor de behandeling van strafzaken.


Sedert 2021 zetel ik regelmatig  als plaatsvervangend raadsheer in het Hof van Beroep te Antwerpen.

Af en toe  lever ik een bijdrage aan de rechtsleer door een boek, een artikel of een noot in de vakliteratuur over strafrecht te publiceren (zie blog).

Universiteit Antwerpen

1994-2000

Tussen 1994 en 2000 behaalde ik eerst een kandidatuursdiploma in de rechten. Nadien, in de licenties legde ik mij meer en meer toe op de praktijkvakken en vakken van het strafrecht en strafprocesrecht. Mijn scriptie ging over de strafrechtelijke aansprakelijkheid van rechtspersonen.